21.8.2013

Nuoren miehen vaivat voivat kulkea mukana monta vuotta

Pikkuinen Aatu <3
Käytiin tosiaan Aatun kanssa heinäkuun puolessa välissä osteopaatti Maare Kaiperlan luona jo aiemmin kertomieni selkä- yms. kipuoireiden vuoksi. Aatu oli varsinkin hoidon alussa erittäin rauhaton, koska se stressaa nykyään autossa paljon. Valitettavasti Tervakoskelle oli meiltä pitkä matka läähätellä ahdistuneena autossa :( Ongelma on kärjistynyt koira-auton vaihdon myötä. Hetkisen aikaa siis meni, ennenkuin saattiin Aatu rauhoittumaan hoitoa varten. Maare käsitteli Aatua läpi ja jutusteltiin samalla sen vaivoista. Ensimmäisenä Maare kysyi, että onko Aatulla ollut eturauhasvaivoja. No niitähän on, hieman alle vuoden ikäisestä alkaen oikeastaan varmaan kun tarkemmin miettii. Aatulla oli silloin vuoden ikäisenä viriilinä nuorena miehenä esinahan tulehdus ja vähän aikaa sen jälkeen ensimmäistä kertaa selkä selvästi kipeänä. Enpä osannut silloin yhdistää näitä asioita toisiinsa ja ennenkaikkea eturauhaseen... Selkä oli kuulemma ihan sen tuntuinen, kuin koiralla olisi ollut eturauhanen suurentunut ja selkä kipeytynyt sen vuoksi. Kipu on siis varmasti kulkenut mukana useamman vuoden, Aatuhan on kastoroitukin jo 3 vuotta sitten. :(

Maare epäili myös, että Aatulla ei kulje hermotus aivan normaalisti takajalkoihin ja alaselkään saakka. Kenties rakenteellista, Aatullahan on mutka töpöhännän luussakin. Koira on kuitenkin ollut oikeasti aikamoisen kipeä ja sillä oli takapää selvästi myös etuosaa lihasköyhempi. Iho-oireista puhuttiin myös. Maare kertoi, että iho on myös osa hermostoa ja koska koira on paitsi kipeä, myös luonteeltaan kova stressaamaan, voi iho-ongelmat johtua täysin pelkästään hermoston ongelmista. Mm. Aatun ääntelystä (vinkui ja vonkui käsittelyn aikana kovasti) Maare kommentoi että sen suhteen kannattaa olla koiralle armollinen, Aatu ei todennäköisesti omalle hermostuneelle vinkumiselleen voi mitään.
Selkäkipuisen istuma-asento 21.8.:(

Minusta käsittely näytti kuitenkin auttavan koiraa, se oli samana iltana tosi väsynyt (automatka varmasti vaikutti) mutta seuraavina päivinä jotenkin paljon rennomman ja iloisemman oloinen. Nyt se on kuitenkin viimeisen viikon aikana taas alkanut sisällä pelätä kärpäsiä (joita aina onnistuu meille tulemaan, kun pidetään ulko-ovea auki) ja myös reagoi selkään koskemiseen. Kummallisesti nämä vaivat tulivat taas selvemminen esille, kun ajelin Aatun turkin pois lauantaina. No, Kaiperla suosittelikin uutta käsittelyä Aatulle syyskuulle ja olen yrittänyt jo aiemmin löytää sopivaa aikaa. Näiden viikonlopun omituisten säpsymisten vuoksi haluan käsittelyajan melko pian ja lyhyemmän matkan vuoksi päädyin varaamaan uuden ajan Aatulle eri osteopaatille. Nyt päästään Pieksämäelle eli matka on meille paljon lyhempi. Myös Kiran haluan vielä seuraavan kuukauden aikana käsittelyyn osteopaatille tai hierojalle mutta katsotaan miten löytyy sopiva aika. Aatun tilanne on kuitenkin nyt akuutimpi joten Aatu pääsee hoitoon ensin :) Iho-ongelmat on tällä hetkellä taas kadonneet, ellei suupielipoimuja lasketa, niissä taitaa edelleen olla hieman hiivaa. 

Iho-ongelmien syynä ei kuitenkaan tutkitustikaan ole kilpparin vajaatoiminta, se testattiin nyt kesällä ja edelleen Aatu on sen osalta terve.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti