14.8.2013

Siitä on tullut ihan oikea mali!

Onpas ollut kiva kesä! :) Kiran kanssa on viiletetty treeneistä toiseen, kotona on tehty vähän pihahommia ja oleiltu mökillä koko porukalla. Ja rentouduttu ja nautittu kesästä, mitä nyt treeneiltä on ehditty..  Tehokkaina ollaan siis kesän aikana treenattu hakua, esineruutua, metsäjälkeä, tottista ja agilityä. Niin ja muutaman kerran sitä viestiäkin eli tylsää ei ole ollut.
Haku on mennyt hienosti eteenpäin, nyt Kira on tehnyt kaksissa viimeisissä treeneissä jo yhden tyhjän pistonkin. Umpipiilojen ilmaisu sujuu vielä vaihtelevasti eli se ei ole vielä valmiina, mutta muuten ilmaisukin on edennyt. Homma hyvällä mallilla ja asennetta ja intoa on tullut koiralle kovasti lisää. Muutama viikko sitten treenikaveri totesikin että Kirastahan on tullut ihan oikea mali :)

Metsäjälki on edennyt huimasti kanssa (ottaen huomioon että lähdettiin aika lailla nolla-tilanteesta), viimeksi tein Kiralle n. 400m pitkän jäljen ilman yhtään namia. Se oli vaikein jälki, mitä koira on tehnyt mutta selvitti sen tosi hienosti! Keppien ilmaisu vaatii vielä vahvistamista, välillä muistaa ne ilmaista mutta välillä ei malta jäädä haistelemaan vaan itse jälki houkuttaa enemmän. Janoja ollaan treenattu tasan kerran eli ne vaatii vielä työtä kovasti.

Esineruudussa on edetty siihen, että esineet ovatkin ruudussa jo valmiina eikä viedä niitä Kiran kanssa yhdessä. Lisää treeniä vaatii mutta Kiralla on kyllä ruutuun mennessä ihan selvästi varma ajatus että esineitä on menossa etsimään ja käyttää nenäänsäkin hyvin eli hyvä homma. :)

Tottis on kyllä ikuista taiteilua oikean seuraamiskohdan ja hyvän vireen välillä :D Tällä hetkellä vire hieno, oikea seuraamispaikka hivenen taas hukassa mutta eiköhän se siitä taas tasaannu. Meidän suurimmat murheenkryynit on tottiksessa tällä hetkellä jäävät, tai lähinnä istuminen. Seisominen on vahvistunut jo vähän ja maahanmeno on nopea ja varma joka kerta. Myös eteen lähetyksessä palasin treeneissä hieman taaksepäin että saataisiin Kiralle ihan oikeasti varma ajatus suoraan juoksemisesta. Kokonaisuudessaan homma kuitenkin ihan mukavalla mallilla ja tykkään tuosta asenteesta, millä Kira on viime aikoina treeneissä tottistellut. :) Koevalmiita ei olla vielä, mutta eipä olla kyllä maastojen puolestakaan joten turha hätäillä.

Tottisasennetta kesän treeneissä, kuva Minna Reinikka

Tarvitseeko agilitystäkin kirjoittaa jotain..? :D Sitä ollaan humppailtu säännöllisen epäsäännöllisesti kesän ajan ja syksyllä jatketaan Saarijärvellä jatko-ryhmässä. Koira tekee kivasti, ohjaaja ei oikein osaa mutta yritetään nyt kuitenkin pitää hauskaa yhdessä. Se kai se agin tärkein rooli on meidän harrastuksissa. ;) Kun on muita (kivempia!) lajeja niin monta, niin ei riitä aika ja energia agilityyn panostamiseen oikeasti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti