12.3.2009

Tokoilun herättelyä taas

Aatun toko-harrastus on ollut vähän jäissä ohjaajan motivoitumisogelmien vuoksi, mutta nyt on mietitty taas uutta toimintasuunnitelmaa uusien liikkeitten opettelua varten ja ostettu iso paketti lihapullia koiraa varten. :) Toko-kurssihan alkaa 23.3. mutta sitä ennenkin keretään tässä treenailemaan paljon lyhyitä hyviä tehotreenejä!

Avo-luokassahan edessä ovat seuraavat liikkeet:
Paikallamakuu
- Aika 3 min. ja lisäksi ohjaajat menevät piiloon. Tulee olemaan haastava opeteltava meille, kun paikallamakuu ei tähänkään asti ole ollut mikään hiljainen. Meidän varmaan pitää paikallamakuuta lähteä opettelemaan pienissä pätkissä ihan alusta ja harjoitella ensin yksin kotona, sitten pihassa ja sitten kentällä ja viimeksi kentällä muiden kanssa sitä että ohjaaja menee piiloon. Pitkä tie kyllä edessä! Mutta toisaalta Aatu pysyy kyllä maassa, jotain positiivista kuitenkin.
Seuraaminen
- Taluttimetta. Seuraaminen on meillä nyt aika lailla hukassa, olen itse onnistunut sen pilaamaan vähällä palkalla, junnaamalla ja ihan kaikella mahdollisella. Pienillä toistoilla lähdetään nyt sitä hakemaan uudestaan muun tekemisen ohella.
Liikkeestä maahanmeno
- Muuten sama liike kuin alossa mutta nyt ohjaaja palaa ensin koiran taakse ja siitä vasta koiran viereen. Tätä treenaillaan nyt kokoajan, onneksi maahanmeno on Aatulle tosi vahva liike joten helppo vahvistaa siihen vain lisäksi se ettei ohjaaja palaakaan heti viereen vaan voi kävellä missä sattuu. Tarpeeksi rauhassa kun yleistetään tämä kentälle muiden koirien keskellekin, niin toivottavasti vältytään ei toivotulta vinkumis-ongelmalta tähän liikkeeseen..
Luoksetulo
- Luoksetulomatkan keskivaiheilla koiran pitää pysähtyä seisomaan merkin kohdalla ja uudella käskyllä tulla siitä luo. Tätä on jo Aatun kanssa helpotetusti treenattu pihalla ja sisällä muutaman kerran niin, että käsiliikkeellä ja seisomiskäskyllä "oota" olen pysäyttänyt sen ja samalla heittänyt lelun sen taakse. Pikkuhiljaa viedään liikettä valmiiksi.
Liikkeestä seisominen
- Muuten sama liike kuin ennen mutta nyt ohjaaja palaa ensin koiran taakse ja siitä vasta koiran viereen. Seisomisessa varmasti vaikeampi liike kuin maassa olevan koiran kanssa, mutta eiköhän tuokin pikkuhiljaa saada varmaksi.
Nouto
- Ohjaaja heittää kapulan ja koira hakee sen. Helppoa  ;) Aatu rakastaa kapulaa! Mutta Aatu ei osaa hakea kapulaa ja tuoda sitä suoraan ohjaajan eteen.. Tätä on harjoiteltu tosi pienissä pätkissä paljon ja treeni jatkuu. Toinen vaihtoehto on että Aatu tuo kapulan suoraan sivulle, mutta koska edelleen vähän elättelen toiveita että pääsisimme joskus pk-kisoihin, yritän nyt ensin tuota suoraan eteen tuomista treenata varmaksi.
Kauko-ohjaus
- Istu-maahan-liikkeitten vaihtelua ohjaajan merkkien mukaan. Muuten helpohko liike Aatulle, mutta siirtymisissä tahtoo hieman liikkua eteenpäin. Täytyy varovasta takapalkalla kokeilla saada koira pysymään paremmin paikallaan.
Hyppy
- Nyt koiran kuuluisi istua esteen taakse sen hypättyään ja toisella käskyllä hypätä takaisin päin uudestaan. Tätä ei juuri ole ehditty vielä treenailla eikä miettiä, mutta onneksi Aatusta hyppääminen on kivaa, joten eiköhän tuo jotenkin onnistu opettaa.
Näillä yritetään nyt päästä alkuun ennen tokoilu-kurssia. Jospa se tästä taas! Tärkein tavoite olisi nyt treenata vähän kerrallaan usein, niin että koiralla on kivaa, mutta että se pysyy kuitenkin järkevässä vietissä eikä kuumu kohtuuttomasti. Palkkana ajattelin patukkaleikin ja nameilla kädestä palkkaamisen lisäksi ottaa nyt maasta alustalta nameilla palkkaamisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti