26.10.2015

Kauden vika koe - EK2 Keuruu

Eilen käytiin tämän syksyn viimeisessä kokeessa, vaihtelun vuoksi EK-kokeessa Keuruulla. Tuomarina toimi Juha Kurtti ja kuuden koiran koe saatiin ennätyssujuvasti vietyä läpi. Hyvät oli järjestelyt! :) Viime syksynä tehtiin Kiran kanssa tosiaan EK1 joten nyt suunnattiin avoimeen luokkaan sitten hakemaan menolippu voittaja-luokkaan. :)

Koe alkoi jäljillä. Meidän osalta jälki oli oikein mukavassa metsässä. Janalle Kira lähti varmasti ja hyvin, nappasi jäljen hyvin ja lähti määrätietoisesti ajamaan - vaan kutsu kuului että takaisin janalle eli takajälki siis, taas. Pöh! Noo, koira ympäri ja metsään keräämään kepit. Kaikki kepit Kira nostikin melko nopsaan eli hyvä jälki, jos ei tuota ikuista takajälkeä lasketa :P. Jäljeltä pisteitä 57/60. 

Toisena sitten pudotettu. Se tehtiin pellolla, ehdin jo tuumata että aika kiva että tein viimeistelytreenin pimeän vuoksi pellolla mutta sitten huomasin, että kesken matkan on pieni metsäsaareke. Arveltiin siinä, että voi olla koirille vaikea kohta edetä siitä vielä eteenpäin hakemaan esine. Kävely sujui suurinpiirtein ok, ei vieläkään täydellisesti eli treenattavaa sen osalta riittää mutta paremmin kuitenkin nyt kuin alokkaassa. Lähetin Kiran, se juoksi siihen pienelle "metsäkaistaleelle" ja pohdiskeli mitä oli tekemässä, ehti siinä vähän ajaa lintujakin lentoon ja hieman kirmata niiden perässä... Kunnes totesi että varmaan homma valmis ja lähti juoksemaan minun luokseni. Hetken seisoin tyhmänä ja vain katsoin kun koira tulee takaisin, sitten onneksi muistin treenikaverini ohjeet että pitää pysäyttää koira ja yrittää lähettää uudestaan hakemaan. Jos päästän sen palaamaan luokseni ilman esinettä, on homma nollilla. En saanut Kiraa kokonaan pysähtymään mutta SEIS - HAE käsimerkin kanssa sai sen kuitenkin kääntymään ympäri ja hakemaan patakintaan. HUH! Pienestä meinasi olla kiinni! Pudotetusta 16/20.


Seuraavaksi vuorossa tottis. Ei ollut meidän paras päivä tänään, koira ei tuntunut ihan niin hyvältä kuin olisi voinut tuntua, pieniä kauneusvirheitä vähän siellä täällä.. Seuraamispaikka oli liian edessä, sivulle siirtymiset vajaat.. Isompia mokia ei kuitenkaan tullut (paitsi luoksetulo vaati kaksi käskyä??! ja eteenmenon maahanmeno samoin) ja kokonaisuutena näin pian edellisen kokeen jälkeen kuitenkin suurinpiirtein ok. Pisteitä tottiksesta 95.

Sitten jatkettiin esineruudun pariin. Kira vaikutti innokkaalta ja lähtikin ekalla lähetyksellä hyvin. Aikalailla samointien se nappasi ekan esineen. Toisella lähetyksellä sitten tuli pikavauhtia myös toinen. Tosi hieno ruutu! Arvostelun jälkeen minulle näytettiin, missä kolmas esine olisi ollut - ihan melkein lähetyslinjalla kannon päällä seistä nökötti pieni hirvi. Kävelin varmaan metrin tai kaksi sen edestä, enkä huomannut yhtään :D kun katselin vain jalkojani ja koiraa. Hauska! Esineruudusta 30/30.

Aika pian esineiden jälkeen oli vuorossa tarkkuus. Tulin polkua pitkin paikalle ja hetki kesti itsellä hahmottaa, miten päin tarkkuusruutu oli laitettu. Se oli nimittäin metsäkoneen uralla niin, että ruudussa oli 2 metsäkoneen uraa (mullalla siis) ja pari kaistaletta metsää. Laitoin Kiran oikeasta etureunasta etsimään ja se kävi tosi huolellisesti sitä kapeaa metsäkaistaletta läpi useamman kerran. Ei vaan tajunnut, että ruutu jatkuu sinne metsäkoneen uralle. Tajusin onneksi itse hieman siirtyä etureunalla ja koirakin siirtyi haistelemaan metsäkoneen uraa ja plätsähti maahan. Sieltä se esine sitten löytyikin, ompelukoneen puolalta näytti metallinen pyörylä painettuna maahan. Hienoa työtä Kiralta! :) Tarkkuudesta 20/20

Viimeisenä vuorossa oli haku ja kyllähän se taas vähän jännitti sekin. Onneksi rata on EK:ssa vain sen 100m. Aloitin vasemmasta etukulmasta kun Kira vähän nuuskutteli sinne päin. Se lähti aluetta vinosti eteenpäin mutta näytti olevan hajulla, joten annoin mennä. Ekalla pistolla löytyikin ehkä n. 40 metristä eka ukko. Piilo oli hieno, kallionkolosta löytyi havujen alta tyyppi. :) Palattiin keskilinjalle ja jatkettiin oikeasta etukulmasta. Lähetin oikealle kaksi pistoa peräkkäin (hyvin Kira lähti samalle puolelle kahdesti, en muista ollaanko treeneissä tätä hirveästi tehty..) mutta sitten laitoin jo taas vasemmalle - ehkä vähän liian pian koska ainakin osittain Kira tarkasti jo aluetta, jossa oli jo käynyt. No, seuraavalla pistolla vasuriin löytyikin sitten se toinen tyyppi, tällä kertaa avonaisesta vanerikehikosta. Maalimies-parka ei ollut tajunnut korviaan peittää niin mukavastihan siellä kivien välissä vanerikehikossa oli haukku raikanut.. :O Olen tyytyväinen Kiran suoritukseen, etukulman olisin voinut toki korjata mutta jotenkin en tahdo kokeessa uskaltaa sitä hirveästi korjailla, varsinkaan RM-radan tukkoisuuden jäljiltä.. Pientä puutumista kuitenkin nyt näkyy eli nyt pitää päästä rikkomaan kokeenomaisen hakuradan kaavaa Kiralta. Pitää keksiä kaikkea hauskaa nyt jatkosuunnitelmiksi. ;) Hausta 70/70. 

<3

Yhteensä Kira keräsi pisteitä kasaan maastosta 193 eli tottiksen kanssa kokonaisuudessaan 288, I-tulos ja luokkavoitto! :) Hieno lopetus tälle kaudelle, ykkösputki senkuin jatkuu! Jatkossa Kira kisaa kolmessa eri lajissa voittajaluokassa, vau! :)

Talvi treenataan tottista ja kaikkea muuta mukavaa. Ensi kaudelle sitten uudet kujeet. :)

1 kommentti: