11.3.2015

Apua mikä blogitauko..! Hengissä ollaan!!

Kamalan pitkään ollut päivittämättä meidän blogi, apua! Treenailtu on kyllä mutta ei ole ohjaajan aika riittänyt enää tänne kirjoitteluun näemmä. Oman osansa koneella istumisajasta on nyt lohkaissut hääblogini (kyllä :D), jota olen kirjoitellut huomattavasti innokkaammin kuin meidän treeneistä. Kirakin on päässyt hääprojektiin liittyen mannekiiniksi :) Tämmöisten pienten järjestelyjen kanssa pitäisi saada tulevan kevään ja kesän treeniaika jaettua, saa nähdä miten käy :O Niin onneton sattuma vielä osui, että hääviikonloppunamme on PK SM-kisat tänä vuonna. :( Tosi harmi, mutta ei voi enää minkään! Jää SM-skabat tänä vuonna nyt sitten näkemättä.




No mutta tottista on siis puuhasteltu ahkerasti ja seuraamisessa saatu koira olemaan edistämättä, edistämään taas uudelleen ja nyt onneksi magneettipallon avulla ollaan taas oikeassa kohdassa. Kun nyt vaan saisin koiran kanssa pysymään siellä..! Oltiin Kiran kanssa Hermiön Outin koulutuksessa toissa lauantaina ja saatiin sieltä tosi hyviä ajatuksia jäävien ja henkilöryhmän treenaamiseen. Nehän on ne meidän ikuiset ongelmat ja mielentila siis niissä. Outin kanssa pohdiskeltiin, että auttaako Kiraa jäävien liikkeiden suorittamisessa ennakoivat merkit vai onko ne enemmän haitaksi. Mielenkiintoinen ajatus, en olekaan hoksannut miettiä asiaa siltä kantilta. Nyt ketju menee siis niin, että kerron Kiralle että istuminen tulee, se vilkaisee eteenpäin (miettii missä kohti se liike tapahtuu? ehkä :)) ja seuraaminen kärsii. Kun seuraaminen huonoa, myös jäävät huonot ja koiralla paine että tuliko valittua oikea jäävä liike. Nyt lähdemme treenaamaan jäävien ketjuttamista henkilöryhmään ja jätetään ennakoivat merkit ainakin istumisesta ja maahanmenosta pois. Toistaiseksi ainakin seuraaminen jäävissä on parantunut kovasti joten positiivisin mielin kokeillaan tätä nyt. :)

Henkilöryhmään samoiten lähdetään kokeilemaan uusia kuvioita. Useinhan ryhmään mentäessä koiraa palkataan mutta Outin mukaan monesti jo ryhmän lähestyminen voi olla varsinkin nuorelle koiralle jännää. Niinpä Kirankin kanssa treenattiin sellaista, että jo ennen ensimmäistä ryhmän henkilöä käännyn tiukasti oikealle. Jos seuruun kontakti ehti tippua tai mielentila lässähtää niin teemme pienen voltin ja takaisin kohti ryhmää uusi yritys. Jos nyt petraa niin siitä palkka. Tuntuu edistyvän nyt tämäkin asia eli kovin oli antoisa koulutus! Kaiken huipuksi Kira sai superpaljon kehuja korrektista seuraamisestaan ja ilmeestään ja vaikka mistä. Ihan hämmilleni menin kun niin paljon meitä kehuttiin :) 

Maastot alkaa sulaa kovaa vauhtia joten kohta päästään jo sinnekin ilmeisesti aloittelemaan tätä kautta. Huippua! 

PS.Treeniviikonloput on näemmä välillä rankkoja koirallekin. Näkymä sohvalta herätessäni päikkäreiltä eräänä sunnuntai-iltapäivänä :D Aika rento Kipa <3


3 kommenttia:

  1. Saako linkkiä hääblogiin? :)

    VastaaPoista
  2. Ajatus tuntui ensin vähän nihkeältä mutta taitaapa tuo löytyä googlenkin kautta joten.. :D http://tahdontahdon.vuodatus.net/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan hyvin oisit voinu jättää linkkaamattakin, jos oudolta tuntui :D Mutta kiitos!

      Poista