23.8.2008

Tokokoe 23.8.

Käytiin tänään ensimmäisessä toko-kokeessa Laukaassa. Tuomarina oli Tuire Marjamäki. Vaikka aluksi aamullakin tuntui, ettei jännitä ihmeemmin, oli koira kyllä kuin viulunkieli, että ehkä pientä jännitystä sitten oli päällä, kun se koiraankin tarttui. Alokasluokan koirakoita oli 9.

Sirun tarkastus meni hyvin, samoin tuomarin kopeloinnit kehän ulkopuolella. Itse liikkeisiin:

Luoksepäästävyys: 6
Aatu valitettavasti murraili hieman tuomarille. :( Tätä täytyy treenata edelleen. Ei väistänyt perusasennosta mihinkään, kunhan vain kertoi tuomarille, ettei tykkää siitä kun noin suoraan kohti lähestytään. Oma jännitys ei varmaan helpottanut epävarmaan koiraa ollenkaan.

Paikalla makaaminen: 7
Ensimmäisellä käskyllä maahan, pysyi hienosti, mutta piippasi aika häiritsevästi. Kovempaa kuin koskaan treeneissä... Nousi ensimmäisellä käskyllä perusasentoon.

Seuraaminen kytkettynä: 8,5
Ihan kivaa seuraamista, pikkaisen seuraamispaikka oli (jälleen) liian edessä. Pysähtymisessä ei istunut vaan jäi seisomaan. Pientä ääntelyä oli varsinkin alussa.

Seuraaminen taluttimetta: 8,5
Sama kuin yllä, taas jäätiin perusasennossa seisomaan (oma jännitys varmaan aiheutti). Kontakti oli kuitenkin ihan kiva. :)

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 9,5
Hienosti. :)

Luoksetulo: 8,5
Tuli reippaasti, melkein törmäsi minua vasten (jota ei tee koskaan treeneissä, näköjään vaan kokeissa...) ja jäi aavistuksen vinoon istumaan eteen.

Seisominen seuraamisen yhteydessä: 0
Tämä harmitti... Aatu jäi hienosti, mutta istui. :( Täytyy johtua omasta jännityksestä, varmaan oli epävarma ja päätti tehdä tutun, varman liikkeen. Kehän ulkopuolella (niinkuin yleensäkin) teki aivan oikein. No, seuraavalla kerralla paremmin! :)

Estehyppy: 9,5
Hyppyä kohti mentiin intopinkeänä ja vastaukseni "kyllä" liikkeenohjaajalle melkein toimi hyppykäskynä koiralle. ;) Malttoi kuitenkin odottaa ja teki hienosti.

Kokonaisvaikutus: 9

Pisteet yht. 150,5, II-tulos. Sijoitus 4/9.

Olen tyytyväinen koiraan! :) Hienosti meni ensimmäiseksi kokeeksi ja hienoja liikkeitä Aatu teki. Tuo seisominen kuin olisi natsannut, niin I-tulos olisi napsahtanut, eli pienestä jäi kiinni. Seuraavassa kokeessa toivottavasti nuo alkuliikkeetkin sujuvat ilman murrailuita ja piippailuita, niin ei tarvitse ohjaajankaan jännittää ihan näin kovin. ;)

Heidi oli ottanut kuviakin tapahtuneesta, kiitos paljon Heidi kuvista! :)


Tässä ennen kehää, tiukka tuijotus koiraan...


Seuraaminen kytkettynä

Seuraaminen taluttimetta


Kiitosta liikkeiden välissä


Hypyn loppuasento, jälleen koiraa tuijotellaan.. ;)

Kuvat: Heidi Räsänen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti