8.9.2008

Häiriötreeniä

Perjantaina jatkettiin taas toko-kurssia häiriötreenin muodossa. Alkuun tehtiin tutusti luoksepäästävyys- ja paikallaoloharjoitukset. Luoksepäästävyys tehtiin nyt niin, että sekä Aino että Ansku kävelivät suoraan Aatua kohti ja itse palkkasin rauhassa olosta nameilla kovasti. Tämä sujui ilman murinoita kivasti, mutta nakit olivat tosiaan apuna. Paikallaolossa pyrin palkkaamaan Aatua rauhallisesta makaamisesta, eli kun ei kuulunut vinkumista, sai nakkia. Toivottavasti tämä vähän auttaisi siihen kokeessa huutamiseenkin. Ilman häiriötä tuota vaan on paha harjoitella, kun koira ei silloin pahemmin piippaile.

Lisäksi tehtiin erilaisia muiden koirien ympäri ja välistä pujotteluharjoituksia. Nämä menivät Aatulta hyvin, kontakti oli mielestäni tosi hyvää ja perusasennossa palkkasin kokoajan rauhallisena olosta ja kontaktista. Lopuksi tehtiin vielä kaksi neljän koiran riviä vastakkain. Ryhmän päähän piti jättää koira ja itse juosta muiden koirien välistä toiseen päähän, josta annettiin luoksetulokutsu. Tämä meni Aatulta tosi hyvin, ei puhettakaan että olisi juuri ottanut häiriötä muista koirista, kun oli kiire maten luo. :) Rivissä istuminen olikin meille haastavaa, Aatusta kun on vähän kamalaa jos vieras ihminen juoksee vierestä ohi ja vielä kamalampaa, jos toinen koira juoksee vierestä ohi. Tässä turvauduimme siis kovasti nakkeihin, eli syömisiksihän meidän treenit meni. ;) Mutta kokonaisuudessaan kivasti meni, nyt vaan pitäisi saada sitä siedätystä lisää vielä.

Lopuksi otin vielä perusseuraamiset, liikkeestä maahanmenon ja seisomisen sekä luoksetulon. Kaikki meni tosi hyvin! Seuraaminen varsinkin oli tosi kivaa, ei edistänyt ja kontakti oli hyvä. Aika väsyneeltä tuntui koira treenien jälkeen, eli varmaan oli henkisesti rankkaa kun muita koiria oli ympärillä ja silti piti kokoajan keskittyä. Tälläkin varmaan paremmin jaksoi keskittyä sitten itse tekemiseen sen sähläämisen sijaan.. ;) Ensi kerralla harjoitellaankin sitten ilmeisesti liikkeet ihan koemaisesti läpi, kun on toko-kurssin viimeinen kerta. Sopivasti osuu meille justiin seuraavan kokeen läheisyyteen nuo treenit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti