5.11.2013

Paluu perusteisiin

Melkein samalla otsikolla olen kirjoitellut tottiksen osalta treenisunnitelmia kevättalvella puolisen vuotta sitten. Mutta niin se vaan on, että perusteista kaikki lähtee ja jos ne ei ole kunnossa, ei tuu mistään mittään!! Eli nyt tottiksessa jumpataan perusasennon kanssa taas ja seuraamisessa on tehty ihan lyhyitä pätkiä, että Kira pysyisi oikeassa kohdassa eikä tulisi liian eteen. Kuten tokokoe-videostakin näkee, niin paikka on nyt vähän edessä ja tästä johtuen koira myös aukeaa sivulle. Pieniä juttuja, mutta niistä kasvaa äkkiä isompia ongelmia myöhemmin - vuoden päästä koira onkin jo niin edessä että on huomattavasti suurempi työ korjata perusasento oikeaan kohtaan. ;) 

Yksi ongelma perusasennon kanssa on nyt se, että kun on tehty paljon pepun käyttöharjoituksia Kiran kanssa, niin perusasennossa se nyt tosi helposti kiertää takapuolensa kokonaan taakseni. Sitä saat mitä vahvistat...! En ole vielä päättänyt, että mitä tuolle lähdetään tekemään vai lähdetäänkö mitään. Katsotaan, mitä tämä suunniteltu jumppa nyt tuottaa lopputulokseksi ja mietitään sitten, onko alta karkaavalle pepulle tarve tehdä jotain. Ehkä vaan päätän nauttia siitä, että koira aktiivisesti tarjoaa ja tekee innolla :) Kira <3

Pikkuisen vanttera pikku-Kira <3 kesältä 2011, kuva A. H.
Haun osalta mennään samalla back to basics- teemalla kuin tottiksessakin. Kiran ilmaisu on huonontunut paljon loppukesän/syksyn aikana. Ja syy siihen löytyy tietysti peilistä kun itse koirani treenit suunnittelen.. Lauantaina oltiin Miian valvovan silmän alla hakuilemassa Keuruulla ja jälleen kerran tässäkin lajissa jouduin toteamaan, että kyllä, varmasti olen taas treenannut liian kaavamaisesti ja yksitoikkoisesti. Voisiko tästä joskus oppia oikeasti jotain? Vai onko niin huono mielikuvitus ihan oikeasti? :D Eli turha tässä nyt on paukuttaa vaan kaavamaisesti "kisamaista" rataa, kerta koiran ilmaisu vaan huonontuu ja huonontuu sillä. Nyt palataan vanhoihin kunnon ilmaisuharjoituksiin reilulla hetsillä. Niitä pystyykin onneksi tekemään koko talven läpi, joten eiköhän keväällä haukku ala jo raikaa iloisesti. ;)

Talven olen ajatellut hyödyntää hakuilussa myös risteilytreenin merkeissä ja opettaa samalla Kiralle tyhjien umppareiden ohi etenemistä yms. yleishyödyllistä. Katsotaan, mitä saadaan talvella aikaan ja missä keväällä mennään. Ei ole oikotietä onneen eli hiljaa hyvä tulee. Onneksi meillä ei ole kiire. :) Lähiviikkoina pitäisi muuten myös saapua postissa Reija Niemisen uusi kirja Haamuja Tuulessa. Jännityksellä odotan, että minkälaista antia kirja tarjoaa. :)

4 kommenttia:

 1. Kiva olikin katsastella teidän tokoiluvideo ja hienosti meni! :) Näen Kirassa niin paljon Erania ja tuon samaisen edistämisen/aukeamisen kanssa ollaan painuttu - ja painitaan yhäkin! :) Tsemppiä teille jatkoon - hienosti vedätte! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun muistit kommentilla Heidi :) Just luin sun blogista että sama meno teilläkin :D Meillä kanssa nyt asento suora ja paikka hyvä ja eikun hakemaan taas viettiä lisää ja sitten korjaamaan sitä kun koira puskee taas liian eteen jne jne. No, elämä on! ;)

   Poista
 2. Se on sukuvika kun suksi.. luistaa liiankin hyvin kun koirat keulii? :D Jep jep, ikuista tasapainottelua - valmista ei tuu koskaan, mutta perikshän ei anneta! :D

  VastaaPoista
 3. Meillä tuo aktiivisuuden tuottaminen on ollut työn takana mutta onhan se vaiva todellakin kannattanut nähdä. :) Nyt kun tosiaan pysyy vaan homma hanskassa eikä tekninen puoli karkaa - ikuista tasapainottelua tämä! ;)

  VastaaPoista