7.8.2008

Treeniä taas

Tiistaina treenailtiin taas toko-kurssin merkeissä, tällä kertaa  vuorossa oli luoksetulo ja seisomaan jääminen. Myös hyppyä harjoiteltiin vielä tavallisen luoksepäästävyyden ja paikallaolon lisäksi. Aatu oli hienosti ja sai taas kehuja. :) Aikaisemmilta kerroilta on treenimerkinnät jäänytkin tekemättä, mutta tässä nyt tilannekatsausta muutama viikko ennen koetta:

Luoksepäästävyys:
Pääasiallisesti ok, mutta Aatu suhtautuu tähän kyllä hieman epäilevästi. Ongelmana ei ole se, että hyppisi "tuomaria" vasten, vaan enemmänkin se, että saattaa helposti murista kun kokee tilanteen epämiellyttävänä. Ei tähän auta varmaan kuin treeniä vaan lisää. Murrailut kun saisi kokonaan pois, niin sittenpä liike olisikin siinä.

Paikallamakuu:
Pysyy hyvin, mutta on hieman levoton (muut koirat?) ja piippailee jonkin verran. Tätä nyt vielä harjoitellaan niin, että laitan Aatulle ruokakupin lähelle paikallamakuun ajaksi. Yritetään tehdä paikallamakuusta mahdollisimman rauhallinen liike. Voi kyllä olla, että tuo piippaaminen on jo niin vakiintunut tapa, ettei sitä saa pois. En ole kuitenkaan huolissani, että Aatu nousisi liikkeestä kesken kaiken. Käskystä sen sijaan nousee perusasentoon hyvin ja nopeasti.

Seuraaminen:Tässä aivan pientä edistämistä helposti, jos koira on kovin innokas. Korjaan nyt varovasti sitä palkkaamalla patukalla oman vartaloni takaa. Perusasento parantunut takaapalkkaamisen myötä ja käännökset tuntuvat myös parantuneen kovasti.

Liikkeestä maahanmeno:Tämän pitäisi olla varma liike jo valmiiksi.

Luoksetulo:
Tässä Aatu istuu välillä hieman vinoon, mutta tiistaina teki tämänkin hienosti (ja joka kerta suoraan eteen, kun yritin ohjaajalle esittää, miten se istuu vinoon ;)). Anskun mukaan Aatu tulee tarpeeksi lähelle. Itse sain vielä vinkiksi olla painostamatta koiraa tuijotuksella. Reipas Aatun luoksetulo on onneksi ollutkin.

Liikkeestä seisominen:
Tämä liike oli ainoa, mitä Aatu ei osannut ollenkaan, mutta nytpä sekin tuntuu olevan jo hanskassa. On tuo koira aika pro! :) Tiistaina Aino antoi meille tässä vinkkejä (mm. patukalla palkkaamisesta, joka toimi hyvin) ja tehtiin tehotreeniä. Samoiten eilen harjoiteltiin nameilla lenkillä muutamaan otteeseen ja tänään kun kokeilin, niin koira jo osasi! Vautsi, miten taitava tuo koira onkaan. <3 Tähän nyt vaan siis kertausta ja häiriötä lisää, mutta enää en ole huolissani, perusteet on jo hyvin hanskassa.

Estehyppy:
Tätäkin pidän aika varmana liikkeenä. Aatu malttaa odottaa käskyä, hyppää joka kerta ensimmäisellä käskyllä ja hienosti malttaa jäädä käskyllä seisomaan esteen taakse. Ei ongelmaa.


Ansku kehui Aatua, että hän tykkää tuosta koirasta kun se on niin tsäpäkkä. :) Semmoinenhan tuo kyllä on. Ilo sen kanssa on taas tehdä ja opetella uutta.  Kiitos  vielä Ainolle ja Anskulle hyvästä ohjauksesta! Tuli samalla todettua, että Aatu leikkii patukalla myös vieraiden ihmisten kanssa. Murinalla kyllä, mutta häntä heiluu ja menee itse tarjoamaan saalista takaisin leikittäjälle, kun voittaa leikin. Eli kyllä siltä viettiä löytyy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti