21.9.2008

Treeniä

Viime aikoina on treenailtu ahkerasti tulevaa koetta silmällä pitäen, vaikka ohjaaja ei olekaan jaksanut päivittää blogia. Muutamia ongelmia on ollut, tässä tiiviisti...

- Luoksepäästävyyttä on treenattu reilusti. Ja se on alkanut sujumaan! :)

- Koira PIIPPAA. Ja paljon. Varsinkin paikallamakuussa.
Tätä ollaan treenailtu, mitään oikotietä onneen ei ole keksitty, vaan kai se on vaan pidemmän kaavan kautta palkattava hiljaa olemisesta (lyhyempää pätkää alkuun) ja puututtava ylettömään mölisemiseen jatkossa. Kunpa koirasta löytyisi mute-nappi jostain! Kunnon komentamista en edes harkitse, koska tiedän että koira paineistuisi siitä entisestään ja meteli vaan lisääntyisi.

- Seuraamisessa koira edistää. Tätä on nyt yritetty paikkailla, Anskulta sain hyvän neuvon pudottaa vauhti pois jos koira lähtee edistämään. Tuntuu toimivan, joten tällä mennään jatkossakin. Palkitsemispaikka vaihtelee, koska jos palkkaan aina samasta kohtaa koira alkaa ennenpitkää poikittamaan/jätättämään/pysähtelemään tai mitä ikinä.

- Luoksetulo on vino/koira törmää/perusasento jää kesken. Tässä ollut vähän ongelmia ja viimein ymmärsin kääntää koko liikkeen niin, että koira tuleekin suoraan sivulle. Yhtenä iltana treenattiin tätä pari kertaa ja sen jälkeen koira jo osasikin. Helppoa! ;)

- Liikkeestä seisominen on istuminen. Tästä meinasi tullan vallan murheenkryyni kun liikkeestä säännöllisen epäsäännöllisesti putkahteli se istuminen esiin. Olen vahvistanut seisomisasentoa naksulla ja ottanut tietynlaisen silityksen ennen liikettä käyttöön. Vaikka alkuun näytti, ettei liike ole sen varmempi kuin kuukausi sitten, niin loppuviikosta se alkoi kuitenkin sujumaan. Jes! Työn riemuvoitto. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti