14.7.2015

Tokoura taputeltu?

.. siltä se ainakin nyt tuntuu ja näemmä tänne tulee päivitettyä vain koetuloksia eikä mitään muuta koko kesänä..! :O

No, perjantaina nyt kuitenkin lähdettiin Mänttään yrittämään toisen kerran tokon AVOa (marraskuussahan se sujui näinkin hyvin..)
ennenkuin säännöt muuttuvat 1.8. Tuomarina kokeessa oli Juha Kurtti. Olen nyt tuumaillut, että avoimen tuloksen jälkeen toko jäisi meiltä tauolle eläkepäiviin saakka (ainakin! ;)) tai kunnes sille löytyy enemmän intoa. En osaa itse treenata tokoa ja tottista rinnakkain, tuntuu että ne jotenkin syövät toinen toisiaan ja tuntuu että tokon ylempien luokkien liikkeet vaativat jo niin paljon pilkuntarkkaa hinkkausta että liekö meistä on siihen.. Tai että osaanko itse viedä koiraa, joka ei kestä kamalasti toistoja.

Edellisessä kokeessa epäonnistuneita liikkeitä oltiin treenattu ahkerasti ja esim. kaukoissa ihan selvää kehitystä olikin tapahtunut. Koesuorituksen fiilis ja oma jännittäminen mietitytti silti, että miten mahtaa ohjaajan pää kestää. No, perjantaina lähdettiin hyvissä ajoin koepaikalle ja selvisi, että AVOssa on 10 koirakkoa. Me oltiin toisen ryhmän ekana suorittavana koirakkona mutta onneksi paikkamakuut tehtiin alkuun putkeen eli minulle jäi hyvin aikaa paikkamakuun ja yksilöliikkeiden välillä. Paikkamakuu meni tuttuun tapaan, tosin takaisintullessa katsoin hetken että onko Kira kääntynyt kun on niin vinossa. Ei kuulemma ollut liikkunut, meni vain heti alussa vinoon (kun pitää katsekontaktia). Paikkamakuusta 10.

Koira tuntui ennen omaa suoritusta virittelyssä ihan ok:lta mutta kyllä jännitin että miten sen vire kestää ja miten oma jännitys siihen nyt vaikuttaa. Seuruu lähti ihan ok tuntuisesti, mutta kaaviota takaisintullessa lopussa Kiran kontakti alkoi tipahdella ja se alkoi taas erkaantua kauemmas minusta :( Viimeinen täyskäännös oli tästä johtuen tosi huono (ja söi ohjaajan fiilistä melkoisesti!) ja annoin Kiralle siinä vielä uuden käskyn ja käsiavun että sain sen sivulle viereeni. Tuomari kommentoi että älä ala sähläämään ennenkuin liike on ohi, hän jo kymppiä täältä kaiveli. No, seuruu siis 9,5. :O

Maahanmenoa ennen yritin tsempata koiraa mutta vastasin liikkurin valmis-kysymykseen liian voimallisesti ja koira painui maihin... Päästiin liikkeelle kuitenkin ja loppuliike sujui ihan ok. Maahanmenosta 8.

Luoksetulo lähtikin melkein samasta kohdasta. Kira tuntui tahmealta ja niinhän siinä kävi, ettei se reagoinut ensimmäiseen käskyyn ollenkaan vaan istua nökötti vaan. Toisella käskyllä lähti ihan ok liikkeelle (tuli laukalla!) ja pysähtyi meidän osaamistasoon nähden ihan ok. Loppuosassa en muista että olisi ollut mitään ihmeellistä. Luoksetulosta 5.

Liikkeestä seisomista varten meidän piti siirtyä vähän ja yritin siinä ottaa kontaktia koiraan ja tsempata sitä mutta se käveli mielummin kauempana minusta ja vältteli katsomasta kohti. Voi Kira-muru..! <3 Seuruu lähti aika ankean tuntuisesti, Kira edisti ja käskyllä tuntui että se painui maihin. Kääntyessäni se kuitenkin seisoi eli liike meni kuitenkin ihan hyvin. :) 10

Noutoon siirryttiin seuraavaksi ja sitä en sentään onneksi jännittänyt. :) Kira tekikin ihan hyvän noudon, vähän takaisinpaluu olisi voinut olla ripeämpi mutta noudosta kuitenkin 10.

Kaukot tehtiin samalta paikalta ja kyllähän se koiran tahmeus tässäkin näkyi. Ensin se tarvitsi kaksi käskyä, että sain sen maahan ja sitten vielä ensimmäinen vaihto istumaan vaati kaksi käskyä. Onneksi sillä toisella nousi kuitenkin ihan hyvin ja kaukot muuten meni ihan ok. Työvoitto, että mielentilasta huolimatta onnistui nyt! :) Kaukoista 7.

Hyppy tehtiin samalla ajatuksella eli esteen taakse istuminen otti kaksi käskyä eikä se nyt mikään innokas suoritus ollut. Siitä 6. Teki silti ja saatiin homma valmiiksi, iso HUH! Kokonaisvaikutus oli 10.

Palkkasin koiran ja mietin siinä, ettei yksikään liike tainnut mennä ihan nollille eli mahdollisuudet ykköstulokseen on kyllä. Tulokset tuli onneksi nopeasti ja saatiin rämmittyä kasaan 163 pistettä! Wuhuu, ei tarvitse mennä enää uudestaan! :D Ykköstulosta lähdettiin hakemaan ja se saatiin, vaikkei suoritusta nyt varsin kehua voikaan. Jotenkin oma jännitys ja koiran tahmeus on tokokokeessa näemmä VIELÄ pahempaa kuin tuolla PK-puolella... Onneksi meidän ei tokokokeisiin ole tosiaan pakko nyt mennä enää mutta muita kokeita ajatellen tämä asia vaatii nyt pohdintaa. Tuomarikin sanoi meidän suorituksen lopuksi että koira on taitava mutta ohjaajan jännitys vaikuttaa siihen tosi paljon (tai minä se taisin olla, joka sanoi että pilaan omalla jännitykselläni koiran suorituksen ja tuomari nyökkäili, mutta kuitenkin ;)). Palkintojenjaossa vielä kehui että minulla on hieno peli mistä on vaikka mihin.

Kokeen jälkeen jäätiin Kiran kanssa tekemään pieni treeni kentälle ja yllättäen kaikki sujui tosi hienosti, kun en itse jännittänyt. Tai ei nyt ihan kaikki, onnistuin pallon kanssa sählätessäni saamaan Kiran hampaat kolahtamaan polveeni ja polvi otti siitä aika paljon itseensä. Eli jos kuulette jossain malin purreen ohjaajaa polveen tokokokeen jälkeen, niin kyseessä saattoi olla tämä hurja peto :D <3


Treenit jatkuu! Oltiinhan me nyt jo sentään parempia kuin viimeksi, vaikka ei vieläkään huippuja :) Periksi ei anneta!

1 kommentti:

  1. Hienoa, onnittelut ykkösestä! Toko ja tottis on joo vähän eri maasta.. :P Niiden treenaaminen on erilaista ja kun koira on palikka niin siinäpähän sitten raavit päätä. :D

    VastaaPoista