12.10.2014

Ja sitten kohti voittajaa, HK2 plakkarissa..!!

Tälle syksylle oli vielä suunnitelmissa lähteä kokeilemaan haussa avointa luokkaa ja näinpä tehtiin Keuruulla 5.10. Tuomarina toimi Mia Sandelin ja ensin suoritettiin tottis, sitten vasta maastot.

Tottis meni nyt selvästi huonommin, toki onhan näitä kokeita nyt pienen ajan sisällä ollutkin useampi ja Kira tuntui tästä laskevan aika paljon. Ennen koetta tuli vielä itse mokattua istumisen treenaamisessa ja myös se näkyi koesuorituksessa. Paikkamakuu ja liikkeestä seisominen olivat ainoat liikkeet, joista tuli erinomaiset ja muuten skaala olikin laaja erittäin hyvästä puutteelliseen. Henkilöryhmässä jätätti, istumisen seuraamiseen ei ensin lähtenyt mukaan ja istuminen jäi tekemättä. Maahanmenoa ennakoi ja tasamaanouto oli hidas. Hyppynouto ja estenouto ok, tosin se paras terä puuttui mutta nyt tuli hienosti kuitenkin sivulle. :) Näin ne hinkutetut jutut näkyy, vielä kun aina tietäisi vaan etukäteen että mitä pitää hinkuttaa ;) Eteenmenossa lähti, juoksi vähän matkaa ja sitten itsenäisesti kääntyi minuun päin ja plätsähti maahan. Että näin, pisteitä 82.

Maastoon pääsyä odoteltiinkin pitkäään ja hartaasti. Voittajaluokan koirien jälkeen oli meidän vuoro ainoina avoimen luokan koirina (hyvät tsäänssit luokkavoittoon, jee!! :D). Ohjaajaa jännitti koetalkoissa ollut kasvattaja (tai lähinnä siis koiran reagointi kasvattajaan :)) ja kyllä Kira tuomarin kanssa jutellessa kovasti haistelikin Miian suuntaan. Ensimmäinen pisto vasempaan etukulmaan oli aika huono, lähti vähän takaviistoon poukkoillen menemään, tosin tyhjä se kulma olikin ja vähän ryteikköisempi joten ihmekö tuo. Oikea etukulma oli jo parempi ja sieltä Kira etenikin sitten niin, että löysi ensimmäisen ukon ehkä n. 50 metristä. Avopiilossa oli tuttu maalimies ja haukku kulki ihan hyvin. Hallintaanotossa Kira antoi maalimiehelle pikaisesti suukon ja tuli sitten sivulle. Keskilinjalle menot oli nyt ihan ok kaikki. :) Ehdin tehdä vasemmalle taas yhden tyhjän piston kun muistaakseni sitten seuraavalla Kira jo nostikin taas ukon oikealta puolelta (ehkä n. 100 metrissä..?). Umpipiiloakin haukkui hyvin. Jossain välissä tein taas yhden tyhjän, mutta sen verran se koesuoritus näemmä jännitti, että en kyllä muista pistojen määrää tarkemmin. Vasemmalle lähettäessä näin koiran nenän kääntyvän etuviistoon ja kovasti etuviistoonhan se lähtikin. Oli maalimiehen hajulla joten annoin mennä. Viimeinen ukko löytyi jonkin verran alle 200 metristä. Kira hetken tarkisteli ukkoa ja pohti ja alkoi sitten haukkua. Ilmaisut oli nyt kaikille ukoille tosi hyvät, niitten treenaaminen ennen koetta näkyi. :) Viimeisellä ukolla jouduin antamaan 2 käskyä sivulletuloon kun tyhmästi parkkeerasin risun ja kumpareen taakse. Hausta pisteitä 168! Tosi kivalta se kyllä ensimmäistä etukulmaa lukuunottamatta tuntuikin ja ilmaisuista olen tosi ylpeä! :) Tuomari vähensi 2 pistettä tuosta lopusta kun sielläkin olisi vielä pitänyt niitä laatikoita tehdä eikä vaan kaahata maalimiehelle ;) Hienosti Kira pystyi kuitenkin keskittymään töitten tekoon, vaikka kasvattaja radalla olikin, kyllä siitä on vähän tainnut jo tulla aikuinen. :)

Esineruutu vähän mietitytti, kun viimeksi kokeessa se oli niin haastava Kiralle. Lähetin suurinpiirtein keskeltä ruutua ja Kira sai nopsaan hajun ruudun takaosasta. Ei malttanut vaan tarkentaa hajua loppuun vaan siirtyi ottamaan esineen vähän matkan päästä vierestä (toiko tuuli hajun toisesta esineestä selvemmin?). Toisen kerran lähetin vasemman reunan lähettyviltä ja taas sieltä löytyi hyvin nopsaan esine. Kuinka hienosti, hyvä Kira! :) Esineistä 29, piste lähti tuosta esineen hajun vaihtamisesta.

Niin taitava muru <3

Saaliina siis sen luokkavoiton lisäksi pisteitä maastosta 197 eli yhteensä 279, I-tulos ja hitsi me ollaan haun kuninkuusluokassa sitten ensi kesänä...! :O Tottis kaipaa nyt tekemistä ja korjailua, mutta melko arvattavissa oli, että näin tiheä koetahti vie sitä taaksepäin. Nyt on talvi aikaa puuhastella sen kanssa. Maastoista olen tosi iloinen, kun ne meni niin hienosti, ei ahdista voittajaluokan 300-metrin rata kyllä. :) Kovasti olen ylpeä pienestä koirastani! <3 Tämän kauden tavoitteet on saavutettu ja ylitettykin moninkertaisesti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti