13.10.2014

Ollaan vahvempii yhdessä kuin erikseen


Kira käväisi Belgiyhdistyksen järjestämässä luonnetestissä Keravalla yhdessä 4 sisaruksen kanssa. Tuomareina testissä oli Lea Haanpää ja Johanna Cederlöf ja oltiin E-pentueen viimeisenä testissä. Vähän huoletti, että jättääkö sisarukset meille yhtään enää pisteitä mutta jäi niitä onneksi Kirallekin vielä omiin tarpeisiin;)
Testi meni hyvin pitkälle koiran näköisesti ja niinkuin olin kuvitellutkin. Ehkä ihan aavistuksen pehmeämpi Kira oli, kuin mitä olin miettinyt, mutta mitään isoja yllätyksiä ei tullut. Tuomareiden mukaan Kiralla on pieni viive reagoinnissa (jonka takia temperamentti kohtuullisen vilkas eikä vilkas) mikä voi antaa siitä vähän tyynemmän kuvan, kuin mitä ehkä sitten oikeasti on. Koira siinä vaiheessa vasta tuumaa, että miten tähän pitäis nyt reagoida:D


Tuomareiden sanoin ollaan rohkeampia yhdessä kuin erikseen. Varsinkin seinähyökkäyksessä Kira jaksoi melkein liikuttavan tarkkaan vaan katsella perääni kovasti toivoen, että tulisin pian takaisin pelastamaan sen pinteestä. Kipa <3 Kovasti se ehti myös joka välissä leikkiä hihnalla eli keksiä jotain kivempaa puuhaa, kun selkeästi Keravalla on vähän epävakaata porukkaa :D Pimeässä huoneessa tuli mäyräkoirakävelynä minua kohti kahden huoneen läpi, kun tuomarit vähän sitä kannustivat ja näyttivät lampulla valoa ja sitten sai hepulin kun matte löytyi kuitenkin. 


Osa-alueet pisteytettynä siis näyttivät tältä

Toimintakyky                    +1 kohtuullinen
Terävyys                          +3 kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu                  +3 kohtuullinen, hillitty
Taisteluhalu                      +2 kohtuullinen
Hermorakenne                 +1 hieman rauhaton
Temperamentti                 +2 kohtuullisen vilkas
Kovuus                             +1 hieman pehmeä
Luoksepäästävyys           +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus       +++ laukausvarma
Yhteensä +159

Kiitos Minnalle videosta ja Tainalle kuvista! :)


Ihan kelpo harrastuskoiran pisteet siis ja ihan Kiran näköinen tulos. Eiköhän me näillä palikoilla pärjätä kun tiiminä mennään ja todennäköisesti iän ja kokemuksen myötä koira vain vahvistuu. :)

" Ei kiitos enää uudelle kierrokselle" :)
PS. Sain samalla vihdoin Aatun luonnetestivideon nettiin. Valitettavasti osa tapahtumista oli sijoitettu niin, ettei niitä ole saanut näkyviin videolle (mm. "haalari"-osion reagointi ei näy ollenkaan eikä seinähyökkäystä saanut kuvattua, tämä harmittaa minua tosi paljon :( ) ja tuomarin arvostelu ei tahdo kuulua ollenkaan. Eiköhän tuosta videosta silti saa ihan hyvän kuvan siitä, että minkälainen nuormies Aatu on vielä vuonna 2010 ollut. Jos Kiran teemana oli yhdessä maten kanssa hihnalla leikkien niin Aatun teemana oli huutohaukulla pärjää pitkälle. :D ONNEKSI se on tasaantunut noista ajoista kovasti! Varmaan Aatu on suuri syy siihen, että osaan arvostaa tosi paljon sitä, että Kira on niin kiltti ja fiksu ja sen kanssa on helppoa mennä minne vaan. :) Samaa Aatusta ja Kirasta löytyi toimintakyvyn, pehmeyden ja taisteluhalun verran. Muut menikin sitten Aatulla vähän överiksi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti