30.10.2012

Lunta tulvillaan..

Niin sitä lunta sitten tuli kuin tulikin viime viikolla, perjantaiaamu valkeni ihan valkoisena joten viikonlopun peltojälki-suunnitelmat sai haudata kokonaan. Harmi! :( Onneksi ehdittiin vielä torstaina käydä jäljellä joten viime viikon jälkisaldoksi tuli 7 jälkeä leirin jälkeen ja kivasti homma etenikin. Kiralle olen nyt tehty kulmia varten valmistelevaa työtä ja se näyttäisi tuottavan tulosta. Torstain jäljellä oli kaksi kulmaa. Ensimmäisen Kira oikaisi mutta olin itse kävellytkin kulman ihan kummallisesti niin, että siihen jäi kunnon tyhjä kolo keskelle. Toinen kulma oli sentään tullut käveltyä fiksummin ja sen koira selvittikin tosi hienosti, pysähtyi ja peruutti jaloistaan etsimään kulmaa ja lähti varmasti sen jälkeen jatkamaan hommaa. :) Yhden askeleen tyhjiä lisäsin nyt jäljelle kanssa reilusti ja hienosti Kira ne handlasi, tuhahdus vaan kuului aina tyhjiltä askelilta (varmaan mietti että TAAS se akka on unohtanut laittaa namin.. ;)) Homma siis ihan hyvällä mallilla talvitaukoa varten. Näitä jatketaan kyllä jos nuo lumet vielä lähtee, mutta jos ei niin keväällä sitten.

Hakutreenit ei ole ihan yhtä hyvällä mallilla kuin jälki, haukkuminen meinaa nyt tökkiä ja Kira kyttää minua jos yhtään erehdyn liikkumaan kun se haukkuu. Täytyy nyt tähän miettiä ja kysellä neuvoja että päästään eteenpäin. Suoria pistoja treenattiin haamuilla lauantaina, näitä täytyy tehdä paljon lisää että saan koiran tekemään suoria pistoja. Mutta jospa näitä pystyisi talvella vähän paremmin treenaamaan kuin jälkeä.

Seuraamisen käännöksiin tuli viime viikolla omissa treeneissä vähän uutta ajatusta. Paikallaan perusasentosiirtymissä Kira osaa jo peppuaan käyttää kivasti. Nämä teen pääsääntöisesti aina nakilla kun tekee silloin tarkemmin ja paremmin kuin lelulla. Liekö pallon kanssa jää vähän saaliskyttääminen päälle. Yritän nyt yhdistää tätä ajatusta liikkeeseen, katsotaan jos saisi sillä tuon pepun käytön varmemmaksi. 

Ei nyt mitään tämän jännittävämpää ohjelmassa enää loppuvuodeksi. Jos nuo lumet nyt vielä meinaa pysyä niin taidetaan Kiran kanssa korkata tämän talven hiihtokausi. :) Kira kävi eilen hierojalla toista kertaa (ensimmäisen kerran kävi pääsiäisenä kopeloitavana) eikä mitään isompia jumeja onneksi löytynyt. Hyvässä kunnossa on kuulemma likka ja lihasta on tullut tosi mukavasti ja tasaisesti koko kroppaan. Joulukuun alussa koirat pääsee vielä osteopaatille mutta sitten Kiralle ei liene hierojan tarvetta ennenkuin lähempänä kevättä taas. Aatusta paha mennä sanomaan, aika vinossa ne näytti taas eilen lenkillä juoksevan että saapa nähdä mitä osteopaatti tuumaa. Tässä on nyt talvi aikaa nostaa kuntoa hankijuoksun ja hiihdon yms. merkeissä..! :) Ja tammikuussa starttaa taas hallitreenit tottiksen osalta joten eiköhän nuo ensi vuoden kirjoittamattomat tavoitteet toivottavasti täyty. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti