17.11.2015

Voihan hiiva

Aatu kävi eilen (ensimmäistä kertaa ikinä..) hampaiden putsauksessa lääkärillä. Hampaat Aatulla oli aika ok kuntoiset, hammaskiveä oli mutta kohtuullisesti ja yhtään hammasta ei tarvinnut poistaa. Ei siis huonosti melkein 10 vuotiaalle koiralle. Lääkäriin mentiin, koska mielestäni Aatun henki oli alkanut haista aika pahasti. Pyysin samalla lääkäriä leikkaamaan Aatun huulipoimuihin pesiytyneet hiivakarvat kokonaan pois - koiran hereillä ollessa kun niitä ei tahdo kaikkia saada pois ilman että välissä on kieli tms. :) Jokusen tunnin päästä hain unisen kaverin kotiin. 


Hirveästi väsyttää mutta koko automatkan Aatu silti istui autossa, niinkuin aina. Periaatteen mies <3

Klinikalla jo sanottiin, että Aatulta ajeltiin kuonosta vähän enemmänkin karvoja. Kun Aatu illalla heräili kunnolla, pääsin katsomaan tilannetta ja sehän ei näyttänyt kovin hyvältä. Hiivakarvat ja paha haju liittyikin ärhäkkään ihotulehdukseen, mikä huulista löytyi molemmin puolin. :( Vasemmalla, silloin reilu vuosi sitten halvaantuneella puolella tilanne on pahempi. Iho oli rikki ja kovasti turvoksissa, ilmeisesti ärtyi ajelusta vähän lisää. Itse tulehdus ja ihon paksuuntuminen on toki jo pidempiaikainen ongelma.

Kuono illalla 16.11.
Illalla huuhtelin huulen betadinella ja aamulla tilanne oli onneksi jo vähän vähemmän ärtynyt.

Ja aamulla 17.11.

Kuonon tulehtuneita alueita hoidetaan nyt Betadinella ja Canofite-kuurilla ja toivotaan että saadaan ongelma kuriin sillä. Hyvän aikaahan tuo on tuolla varmasti jo muhinut, varmaan nyt syksyn kosteus vain pahensi tilannetta.  

Koirat kävivät myös viikko sitten hierojalla. Kiralta ei onneksi löytynyt hälyttäviä jumeja, pientä jäykkyyttä vain. Aatun tilanne oli sitten pahempi, Aatu oli tosi jumissa oikeastaan koko selän osalta. Takajalat ja selkä ei tuntuneet kommunikoivan keskenään ollenkaan ja oikean lavan takaa löytyi vielä kunnon kipupiste. Aatu pääsee joulukuun alussa uudestaan hierojalle mutta jo nyt hammaslääkärin yhteydessä selän jumeja hoidettiin akupunktio-neuloilla. Niitä voitaisiin käydä jatkossakin ottamassa, jos niistä tuntuu olevan Aatulle apua.

1 kommentti:

  1. Voi ei, toi hiivan kirous on niin kamalaa! Ellakin kärsi siitä. Toivottavasti Aatu paranisi hiivavaivoista!

    VastaaPoista