1.10.2013

Terveyspohdintaa

Vielä uudestaan röntgeniin vai magneetti-kuvaukseen, siinäpä sitä pulmaa kerrakseen...?! Kyllä näitä saa ihan huolella pohtia nyt.. Tuntuu, että oma mielikin muuttuu asian suhteen jatkuvasti. Toisaalta haluaisin kuvauttaa Aatun vielä uudestaan, jotta nähtäisiin saisiko siitä suorempia kuvia mitenkään (tukemalla koiraa pöydällä paremmin). Suoremmista kuvista pystyisi oletettavasti varmemmin toteamaan rangan tilanteen ja samalla haluaisin nähdä kaularangasta vielä paremman kuvan, että onko siellä jotain outoa oikeasti vai vääristääkö kuva vain.

Magneettikuvaus kertoisi (EHKÄ!) röntgeniä enemmän, sen osalta odottelen vakuutusyhtiön näkemystä asiasta. Jos vakuutus ei korvaa magneetti-kuvausta, niin ei me sitten sellaisessa käydä. Kuvauksen hinta kun voi hyvin olla yli 1.000€. Voi olla että sieltä löytyisi vaikkapa joku ahtaampi nikamaväli tai kalkkeumaa jossain nikamaväleissä, voi tosin myös olla ettei magneettikaan paljastaisi yhtään mitään. Hoidon osalta nyt joka tapauksessa pitää mennä oireiden mukaan. No, ongelma varmaan ratkeaa vähän kuin itsestään pian. Jos vakuutus ei korvaa magneetti-kuvausta, niin käydään sitten uudestaan siellä röntgenissä vielä ja sitten mennään sen mukaan, mitä siellä näkyy tai ei näy. 

Itse vaivais-koira voi ihan hyvin. Ei mielestäni tällä hetkellä oireile selkää ihmeemmin mutta varmaan lähiaikoina olisi hyvä päästä silti osteopaatin käsittelyyn tsekkaamaan tilanne. Meillä on edellisen lääkärikäynnin tiimoilta iso kasa kipulääkettä varulta kotona, ainakin pystyy lääkitsemään jos siltä näyttää, että on tarvetta.

Kira kärsii tällä hetkellä lievistä valeraskausoireista ja on ehkä vähän tavallista ärtsympi. Vinkulelut on jo takavarikoitu jotta päästäisiin moisista hormonimyrskyistä nopsaan eroon. Kävipä kuitenkin tuuri, että oireet alkoi vasta viime viikon puolivälin tienoilla eikä justiin ennen MH:ta..!  Harrastuksissa en ole nyt tosin huomannut mitään vaikutuksia, on ollut siellä hyvinkin täpäkkäänä viime viikolla. 

Kira kävi myös pitkästä aikaa hierojalla viime viikolla ja olipa hyvä että kävi. Ranka oli aikamoisen lukossa ja joustamaton ja esim. lapojen liikerata oli aika suppeaa. Käsittely tuntui kuitenkin avaavan rankaa suhteellisen hyvin, lopussa hieronta ilmeisesti tuntui ihan mukavaltakin kun Kira nukahti loppukeskustelun aikana. :) Pientä vinoutta Kiralla oli myös, seisoi enemmän oikealla takajalalla kuin vasemalla. Saatiin kotiläksyksi vähän kevyttä ravilenkkeilyä ja kotijumppaa ja mennään 23.10. uudestaan katsastamaan tilanne. Jos jotain nyt Aatulta kannattaisi oppia, niin ainakin se että hoidattaisi tuota harrastuskoiraa säännöllisesti. Se kun satuttaa itsensä niin helposti, ihan vain jo belginä oleminenkin tuntuu riittävän. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti