20.12.2012

Ulkona -20, sisähallissa +15 :)

Kira aloitti kertausharjoitukset eli agilityn alkeiskurssin kun saatiin lämpöisestä treenihallista ryhmäpaikka Saarijärveltä. Toissapäivänä treenit oli peruttu mutta varattiin Marin ja Annen kanssa halli kahdeksi tunniksi treenejä varten. Pakkasta on taas mukavasti joten ulkona treenailut on ihan mahdoton ajatus tällä hetkellä. Sunnuntaina oli onneksi vielä lauhempaa että tarettiin maneesitreeneissä mutta kyllähän tuo lämmin halli on ihan luksusta..! Kiran mielestä siellä tosin tulee kamala hiki :D

Jääkaahailijat viime talvelta, kuvat A.H.

Ei näy ei kuulu Kiran juoksuja. Kai ne joskus ehkä tulee, nyt jouluna vaan olis ollut oikein hyvä hetki pitää treenitaukoa, niin hyvin olisi mennyt samassa. Toivottavasti ei alkuvuoden treeneistä/seminaareista kovin moni peruunnu juoksujen takia. Nyt mennyt melkein 9kk edellisen juoksun alusta, enkä sikäli valita mutta mietityttää, että onko vaan minulta jäänyt jotain huomaamatta... :)

Kira teki hallissa kivat treenit. Tokon alo-hyppy alkaa sujua jo kivasti, vielä kun siihen yhdistää sen, että kävelen koiran viereen sen seisoessa, niin liike on koevalmis. Seuraamiseen lähti tosi mukavalla asenteella vaikken sitä juuri hetsaillutkaan. Palkka oli nyt suurimmaksi osaksi kokoajan piilossa mutta paikka pysyi ja oli hyvä. Käännökset on parantuneet kovasti. Alan olla tyytyväinen menoon, tehty pohjatyö on kannattanut! :) Jäävät Kiralla on ihan hukassa, täytyy jättää ne hetkeksi mietintätauolle. Sekoittelee niitä vahvasti ja istumista sekoittaa myös perusasennosta tehtyyn peppujumppaan.. Luoksetulo on hyvä ja siitä sivulle siirtyminen hieno. :) Eteenmeno tarvitsee nyt jotain uutta ajatusta, ei vaan lähde se. Kiralla ei ole ajatusta siitä, että käsky tarkoittaa eteen suoraan juoksemista. Tätä täytyy pohtia! 

Aatu pääsi kanssa tekemään tokoa ja tekikin sitä tosi hienosti ja hiljaa. Voi kun oli kivaa treenata hiljaisen vesiäisen kanssa! Tehtiin seuraamista niin, että pidin namikäden merkkinä Aatulle oikeasta kohdasta. Se meni hyvin. Keulii kyllä jos käsi on normaalisti eli se edistäminen on tosi tiukassa, mutta jospa se siitä. Ruutua tehtiin pitkästä aikaa ja se meni tosi hienosti. Hyvä Aatu! Jäävät tehtiin ja kun treeni sujui niin kivasti niin lopetettiin lelu-humputteluun. 

Ostin Kiralle vetovaljaat viime viikonloppuna, kunhan keli lauhtuu alle kahdenkympin pakkasen niin päästään testaamaan ne. Veikkaan että aika kovaa mennään! ;) Muutama päivä vielä joulun odotusta jäljellä, tekee tiukkaa malttaa aattoon asti! :) Joulukuusi odottelee jo pihassa sisälle pääsyä. :)

3 kommenttia:

 1. Meetkö suksilla vai potkurilla?

  ps. Mihin valjaisiin päädyit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinasin yrittää pysyä Kiran perässä juosten, saapa nähdä kuinka käy :D Kunhan jäälle päästään niin sitten suksien kanssa myös. Ostin ihan Top Canisin "husky-valjaat" kun ei tule niin pro käyttöön. Varmaan päästään noilla alkuun. :)

   Poista
  2. Varmasti alkuun pääsee. :) Meilläkin oli Gimmalle aluksi Joken valjaat, jotka on joskus ostettu Mikan seisojanartulle. Kirakin on vielä siinä iässä, että jos vetoharrastukseen hurahdatte (suuri riski siihen on..) niin uudet valjaat luultavasti pitää vielä ostaa. Sen verran kroppa varmaan vielä muuttuu. :)

   Gimma ei koskaan oikein hullaantunut canicrossista. Mutta auta armias kun kokeiltiin suksia, pulkkaa tai nyt potkuria. :D Luulempa, että juoksussa se kyllästyi mun rapakuntoon. Jos pulkka löytyy nurkista niin kokeile sitä, sille me mentiin koko viimetalvi. :)

   Poista