23.8.2011

Ohjeita wanna be-hortonomeille

Kira on ollut kesällä tosi ahkera puuhastelija puutarhassa ja haluaakin nyt jakaa teille muutaman vinkin kohta kohdalta pehmolelujen joukkohaudan valmistamista varten.
1) Työvälineeksi tarvitset vain suurehkot, kaivamiseen soveltuvat käpälät ja periksiantamattomuutta. Myös oveluudesta on apua projektin eri vaiheissa.
2) Hauta-hanke kannattaa aloittaa heti kesän alussa. Kira itse aloitti projektia heti uuteen kotiin muuton myötä. Kannattaa muistaa että Suomen kesä on lyhyt ja projektin eri vaiheisiin voi mennä yllättävän kauan aikaa!
3) Aloita karsimalla valitsemasi hautapaikan kohdalta kasvillisuus. Kira harvensi reilulla tassulla vuorenkilpiä alueen reunamilta. Kaivurin vinkki! Jos kasvit ovat pureskeltavaksi kelpaavia (ja kaikkihan ne ovat!), saa niistä hauskaa puuhaa. Varsinkin mahdollisimman multaiset lehdet kannattaa kantaa emännän iloksi juuri imuroidulle matolle sisälle.
4) Seuraava vaihe vaatii eniten päättäväisyyttä ja sitkeyttä. Aina kun valvova silmä välttää, kaiva kuoppaa. Jatka heti siitä mihin viimeksi jäit, kun sinut taas päästetään takaisin ulos. Älä välitä muun kotiväen estelyistä, kaikki eivät vaan ymmärrä taiteellisia näkemyksiäsi ja yrittävät siksi lannistaa sinua!
5) Kun kuoppa alkaa olla muotoutua syvemmäksi, pidä projektissa taukoa ja uskottele kotiväelle ettet enää innostu kaivelemaan kukkapenkkiä. Tämä helpottaa projektin seuraavaa vaihetta.
6) Kun koko kuoppa-asia on unohdettu, jatka kaivamista. Nyt kannattaa melkein kerralla urakoida loppusyvyys monttuun. Ja sittenhän hauta onkin valmis käytettäväksi! Voit hakea haluamasi haudattavat esineet valmiiseen kuoppaan


Tässä vaiheessa tosin kannattaa edelleen noudattaa oveluutta. Jos jätät pehmolelun peittämättä ja kannat emännän kengät seuraavaksi täytteeksi kuoppaan, herätät helposti kotiväen huomion!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti