8.5.2009

Jahas, miksei kukaan päivitä meidän blogia?

Yritin sitkeesti liittää kuvaa Aatun synttäriviestiin 3-vee äijästä, mutta blogi ei siihen tosiaan näköjään suostu, joten eipä auta! :(

Me on treenailtu Aatun kanssa silloin tällöin vaikkei kukaan tänne olekaan mitään raportoinut ;) Toko-kurssi saatiin kunnialla (?) päätökseen ja nyt on itsekseenkin treenailtu vähäsen kotona, pihassa ja kentälläkin. Tilannekatsauksen paikka siis:
Paikallamakuu
Tätä ollaan kentällä treenattu nyt niin, että palkkaan Aatua melkeinpä kokoajan. Jos jättää pidemmän ajan palkkaamatta, alkaa kuulua tuttu pii-pii-piip.. Kotona sisällä tämä sujuu, yleensä jätän palkan (nakinpala tai frolic) vähän matkan päähän Aatun eteen ja menen itse piiloon. Aikaa en ole mitannut mutta hyvin se pysyy siellä hiljaa useamman minuutinkin! Eli toivoa on. :) Nyt pitää vaan vaihdella palkkaa, aina Aatun ei tarvitse sitä edes nähdä. Ja sitten pikkuhiljaa siirtämään hommaa pihalle. Ei muuta kuin kesäkelillä ulos vaan treenaileen.
Seuraaminen
Varsinkin kurssin viimeisellä kerralla tämä sujui vallan mahtavasti! Hiljaa ja kuitenkin tosi hyvässä kontaktissa innokkaasti. Hieno juttu! Ainolta saatiin hyvä vinkki lyhentää askelia ennen käännöstä, tosiaan auttoi käännöksiin tuo. Tämä liike kun saadaan muteksi jatkossakin, niin se on aikas hyvä siinä! :)
Liikkeestä maahanmeno
Tämä sujuu!
Luoksetulo
Vähän on tätä treenailtu patukkapalkalla, täytyy jatkossa kokeilla nameilla myös. Eli aika kesken on tämä vielä..
Liikkeestä seisominen
Tässä ainoa ongelma on se, että olen palkannut Aatua hieman väärin, kun palkka on ollut kädessä jo koiran ohi kävellessäni ja muutamia kertoja Aatu onkin sitten kääntynyt paikaltaan mukaani kun olen kävellyt ohi. Palkkaus kohdilleen ja toistoja, aika hyvällä mallilla kuitenkin.
Nouto
alkoi sujumaan kun lakkasin hakkaamasta päätä seinään ja käänsin palautuksen tulemaan suoraan sivulle. Ja kahdella toistolla koira osaa homman! ;) Eli tämä hyvällä mallilla!
Kauko-ohjaus
Kauko-ohjaukset aloitettiin Aatun kanssa ihan alusta, treenataan nyt vasta sisällä sitta-käskyllä maasta istumaan siirtymistä ilman että koira siirtyy mihinkään suuntaan. Tie tottelevaisuusvalioksi-kirjan opit käytössä, mennään nyt rauhassa eteenpäin.
Hyppy
Tätä on harjoiteltu paloissa ja liike alkaa suurinpiirtein sujumaan. Tarvitsee vielä treenata enemmän istumista esteen takana, että saa sen nopeaksi ja varmaksi.

Treeniä ja lisää treeniä se vaan vaatisi. Ja vähän suunnitelmallisempaa etenemistä kanssa. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti