1.3.2012

Belgien tokopäivä 25.2.

Lauantaina ajeltiin Tampereelle treenaamaan tokoa muitten belgien kanssa. Elina lähti onneksi minulle matkaseuraksi mukaan ettei tarvinnut yksin ajella koko matkaa. Oli kiva päivä! :) Kiran kanssa on niin kiva matkustaa ja treenaillakin toki. Se on vaan niin ihQu! <3 Treeniteemoiksi olin valinnut kaukot ja tunnarin (nämä minulle vaikeimmat liikkeet) mutta tunnaria kouluttajat eivät suosittelleet alkaa harjoittelemaan vieraassa hallissa nuorella koiralla. Käytiin kuitenkin liike teoriassa läpi ja sen jälkeen treenailtiin Kiran kanssa ruutua. Kuvat päivästä Elisa Salmi.


Kaukoissa saatiin vinkkiä että nyt alan häivyttämään imuttamista eli namikättä koiran kuonosta irti. Palkka voi tulla kokonaan toisesta kädestä tai takapalkkana koiran takaa. Seisominen Kiralla on huonoiten hanskassa eli sitä kouluttajat neuvoivat treenaamaan ihan kokonaan erikseen alkuun. Mietiskelin tuossa eilen että mitenköhän onnistuisin treenailemaan yhtäaikaa jääviä (nämäkin pilkottava nyt jokainen erikseen kun Kira tahtoo ne sekoittaa eikä tekeminen ole varmaa) ja kaukoja + kaikkea muuta.. Eli pitänee nyt laatia treenisuunnitelmaa ja tehdä jatkossa hommat selvemmin koiralle opettelemalla vain yhtä asiaa kerralla. Kira on siitä niin ihana että se kyllä suorittaa hyvin varmasti sitten kun on oikeasti oppinut liikkeen ja osaa sen.
Ruutua tehtiin niinkuin tähän asti on tehty - kosketusalusta ruudussa ja lähetän koiran, käsken pysähtymään ja palkkaan heittämällä namin. Kira osaa tuon aika varmasti ottaen huomioon että ruudun treenaamisessa on ollut pitkään taukoa. Saatiin ohjeita hieman hienosäätää loppuasentoa eli ihan namilla ohjaan Kiraa erikseen kosketusalustalle että loppuasento olisi minua päin, ei poikittain ruudussa. Ja pikkuhiljaa sitten vaan matkaa pidentäen ja namialustaa pienentäen hommaa eteenpäin. Ruutu kuitenkin aika kivalla mallilla jo tässä kohti! :) Yritetään ehtiä muuten treenailla tokoa lisää ennen kevään leiriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti